2310.590441
follow us on:

Τα μας

Παγκόσμια μέρα ελεύθερου λογισμικού

Τι είναι το Ελεύθερο Λογισμικό; Το ελεύθερο λογισμικό και το λογισμικό ανοικτού κώδικα (free and open source software) είναι λογισμικό του οποίου η άδεια επιτρέπει στον καθένα να το διαβάσει, να το αλλάξει και να το διαθέσει σε τρίτους. Τα πλεονεκτήματα από τη χρήση του ελεύθερου λογισμικού είναι πολλά. Καταργεί την απαίτηση για διαρκή αναβάθμιση του εξοπλισμού. Χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις σε ό,τι αφορά επεξεργαστική ισχύ, μνήμη και γραφικά περιβάλλοντα, το ελεύθερο λογισμικό καλύπτει όλες τις ανάγκες μεγάλης πλειοψηφίας των χρηστών. Μπορεί εύκολα να τροποποιηθεί και να επαναχρησιμοποιηθεί, έχει χαμηλό κόστος, μιας και το λογισμικό ανοικτού κώδικα διανέμεται δωρεάν. Ο καθένας μπορεί να μελετήσει τον κώδικα, να το βελτιώσει και να συμβάλλει στη διάδοση της γνώσης. Ανάπτυξη της εγχώριας τεχνογνωσίας, προϊόντων και υπηρεσιών Δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Το ελεύθερο λογισμικό είναι και αυτό αποτέλεσμα της επανάστασης που έχει φέρει το internet στον τρόπο μετάδοσης της πληροφορίας, στην αύξηση της ποιότητας και της ποσότητας της ελεύθερης πληροφορίας που είναι πλέον διαθέσιμη σε όλους.

Βρες το ιδανικό σημείο για το Router σου

Το μέρος που θα τοποθετήσεις το router σου, παίζει καθοριστικό ρόλο στην απόδοσή του. Γι’ αυτό: Τοποθέτησε το router σου κοντά σε πρίζα τηλεφώνου, όσο γίνεται πιο κεντρικά στο σπίτι, ακόμα και σε διάδρομο, και κατά προτίμηση στην κεντρική τηλεφωνική πρίζα του σπιτιού σου Προσπάθησε το router να βρίσκεται μακριά από παράθυρα και εμπόδια (τοίχοι, έπιπλα κλπ) Φρόντισε το router να είναι σε ανοιχτό σημείο που να αερίζεται και όχι κρυμμένο σε κάποιο ντουλάπι Σήκωσέ το από το πάτωμα και βάλτο πάνω σε κάποιο ράφι ή τραπεζάκι Αφού βρεις το ιδανικό σημείο για το router, προσπάθησε να μετακινήσεις αντικείμενα που επηρεάζουν την απόδοση του WiFi όπως :

Παγκόσμια Ημέρα Αντιγράφων Ασφαλείας

Αυτή η ημέρα είναι μία από τις πιο σημαντικές ημέρες για την λήψη αντιγράφων ασφαλείας! Αν έχεις πολύ καιρό να κάνεις backup, σήμερα είναι μια ευκαιρία, ώστε να μην χάσεις σημαντικά δεδομένα όπως φωτογραφίες, έγγραφα, σελιδοδείκτες από περιηγητές και άλλα. Πώς και γιατί μπορεί να χάσουμε τα δεδομένα μας; Για πολλούς και διάφορους λόγους όπως:

Εθισμός στο διαδίκτυο: Τα 6 προειδοποιητικά σημάδια

Τι είναι το φαινόμενο «εξάρτησης» από το διαδίκτυο; Πότε εμφανίστηκε για πρώτη φορά; Οι εφαρμογές του Διαδικτύου σε κάθε τομέα της ζωής μας διαδίδονται όλο και ταχύτερα, ιδιαίτερα στους εφήβους, για τους οποίους οι τεχνολογικές καινοτομίες είναι τρόπος ζωής. Οι ιδιαιτερότητες της ηλικίας τους, όμως, αυξάνουν και τον κίνδυνο εθισμού, με όλες τις συνακόλουθες επιπτώσεις. Τι χρειάζεται, λοιπόν, να γνωρίζουν οι γονείς και πώς πρέπει να αντιδράσουν; Τα Κριτήρια που οριοθετούν την υπερβολική χρήση είναι η ύπαρξη τουλάχιστον τριών από τα παρακάτω : – Συμπτώματα Συνδρόμου Απόσυρσης , όπως ψυχοκινητική διέγερση, εκούσια ή ακούσια κίνηση δακτυλογράφησης των δακτύλων του χεριού, άγχος, έμμονη σκέψη για το Internet, όνειρα για το Internet – Χρήση Διαδικτύου προκειμένου να αποφευχθούν συμπτώματα απόσυρσης – Παραμονή online για > χρονικό διάστημα από το προτιθέμενο – Κατανάλωση υπερβολικού χρόνου ή/και χρήματος σε δραστηριότητες σχετικές με το Διαδίκτυο (λογισμικό, σκληροί δίσκοι κ.λπ)

Ευρωπαϊκή Ημέρα Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων «Σκεφτείτε Διπλά πριν Δημοσιεύσετε!»

Σε κάθε βήμα της πλοήγησης  μας στο διαδίκτυο «προσφέρουμε» προσωπικές πληροφορίες. Οι ραγδαίες τεχνολογικές εξελίξεις δημιουργούν νέες προκλήσεις για την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα καθώς στο διαδίκτυο δεν υφίστανται σύνορα. Η 28η Ιανουαρίου έχει καθιερωθεί ως Ευρωπαϊκή Ημέρα Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Ο εορτασμός της ημέρας αυτής αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα προστασίας προσωπικών δεδομένων. ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ   Προσπαθήστε να έχετε υπό έλεγχο τα προσωπικά σας δεδομένα. Ρωτήστε όσους σας τα ζητούν γιατί είναι απαραίτητα τα δεδομένα σας  – Σκεφτείτε ποιος είναι αυτός που τα ζητάει. Είναι κάποιος που εμπιστεύεστε; Πώς πρόκειται να τα χρησιμοποιήσει; Θα τα αποστείλει σε άλλους και, αν ναι, σε ποιους; Σκεφτείτε πριν αποκαλύψετε δεδομένα – Αν λαμβάνετε γράμματα, e-mails, μηνύματα στο κινητό ή στο Facebook που σας ζητούν πληροφορίες, μην απαντήσετε αν δεν είστε σίγουροι από ποιον προέρχονται.

Ασφαλείς online Χριστουγεννιάτικες αγορές

  Στον πυρετό των εορταστικών προετοιμασιών, οι χρήστες πολλές φορές δε δίνουν την απαραίτητη σημασία στην προστασία τους κατά την πραγματοποίηση των online χριστουγεννιάτικων αγορών τους. Δείτε παρακάτω πρακτικές συμβουλές, για να απολαύσετε ξέγνοιαστες και ασφαλείς γιορτές. Έρευνα, έρευνα, και πάλι έρευνα. Όχι μόνο γιατί διασφαλίζει ότι θα βρούμε την πιο συμφέρουσα τιμή και το προϊόν που μας ταιριάζει πραγματικά, αλλά γιατί έτσι μειώνεται η πιθανότητα να πέσουμε σε απατεώνες με ψεύτικα websites που θα πάρουν τα λεφτά μας και θα εξαφανιστούν. Αναρωτηθείτε: Εμπιστεύεστε τον πωλητή; Αν δεν είστε σίγουροι ότι το site, το οnline κατάστημα ή ο πωλητής είναι φερέγγυα, απευθυνθείτε σε μία αξιόπιστη μηχανή αναζήτησης και χρησιμοποιήστε ψηφιακά πιστοποιητικά ή άλλα εργαλεία πιστοποίησης της αυθεντικότητας για να ελέγξετε. Σε περίπτωση που αγοράζετε από πωλητές σε Amazon και EBay, η βαθμολόγησή τους είναι ένας καλός σύμβουλος. Να είστε προσεκτικοί με τις προσφορές που βλέπετε στα social media. Οι κυβερνοεγκληματίες χρησιμοποιούν συχνά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δελεάζουν τα θύματα να πάρουν βιαστικές αποφάσεις, μέσα από ελκυστικές προσφορές που έχουν τη μορφή μίας συντομευμένης διεύθυνσης URL, η οποία μπορεί στη συνέχεια να ανακατευθύνει τον επισκέπτη σε ένα site με malware, ή σε μία πλαστογραφημένη σελίδα που έχει σχεδιαστεί για να κλέψει τα στοιχεία του.


Designed & developed by διαφημιστική εταιρία Θεσσαλονίκη

         2310.590441           FOLLOW US!

Αδειοδοτημένος Τηλεπικοινωνιακός
Πάροχος (αρ. μητρώου: 14-162)


Designed & developed by διαφημιστική εταιρία Θεσσαλονίκη

FOLLOW US!  

       2310.590441


Αδειοδοτημένος Τηλεπικοινωνιακός Πάροχος (αρ. μητρώου: 14-162)